Queen zvažují, že s Adamem Lambertem vydají nový materiál

11.04.2023 14:34 - Jana Kloučková | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Britská formace Queen hledá od smrti Freddieho Mercuryho cesty, jak důstojně pokračovat. V roce 2004 tak s ní začal koncertovat rocker Paul Rodgers, společně dokonce nahráli i album "The Cosmos Rocks". Od roku 2011 se na postu koncertního zpěváka drží Adam Lambert. A zdá se, že i s ním se schyluje ke studiovým pracím.

K možnému natáčení se kytarista Brian May vyjadřoval v minulosti nejistě. Před dvěma roky odpověděl časopisu Guitar Player: "Vždycky říkám: 'Nevím.' Musel by to být velmi spontánní okamžik," a pokračoval slovy: "Vždycky jsem si myslel, že se to stane. Ve skutečnosti jsme Adam, Roger a já byli ve studiu a zkoušeli různé věci, protože se prostě něco naskytlo. Ale až do této chvíle jsme neměli pocit, že by cokoliv z toho byla trefa do černého." Před pár dny se však čerstvý nositel Řádu britského impéria nechal slyšet v rozhovoru pro jedno americké rádio: "Trochu jsme si zařádili. Jde jen o to, že jste nic z toho neslyšeli."

Adam Lambert má ovšem aktuálně celkem napilno. V únoru vydal desku "High Drama", která obsahuje coververze známých písní, a připravuje se na sólové turné. V říjnu naváže na koncertování s Queen v rámci "The Rhapsody Tour", která probíhá od boomu po uvedení filmu "Bohemian Rhapsody". Zda a kdy se příslib nové hudby promění v realitu, se tedy teprve uvidí.

Queen s Lambertem se do Česka prozatím nechystají, tuzemští fanoušci si však hudbu kapely mohou užít 18. a 19. května, kdy v pražské O2 areně se svou show vystoupí česká formace Queenie. Vstupenky na oba večery pořídíte zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY